hortusbericht
Hortusbericht - september 2015, nr 81
Een avond uit in de Hortus en de Hermitage Amsterdam

Het Balletorkest viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Op vrijdag 2 en zondag 4 oktober geeft het orkest een bijzonder parallel-concert in de Hortus en de Hermitage Amsterdam.
Op de avond zullen vanaf 20.00 uur tegelijkertijd  twee ensembles van Het Balletorkest optreden. Enerzijds speelt een ensemble van houtblazers en hoorns in de kas van de Hortus, terwijl in de Hermitage Amsterdam wordt geluisterd naar de strijkers van Het Balletorkest. Na ongeveer 45 minuten zal het publiek middels een bijzondere wandeling wisselen van locatie om daarna het ‘andere’ concert te beluisteren.

Wilt u aanwezig zijn op deze bijzondere avond? Reserveer dan kaarten via communicatie@dehortus.nl.
Aanvang concerten op beide dagen om 20.00u. Kaarten € 15,- p.p.
Het Balletorkest
Het Balletorkest viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: ongekend flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest is een orkest met een missie: ultieme synergie bereiken tussen dans en muziek.  

Tijdens de bijzondere concerten in de Hortus en de Hermitage Amsterdam treden twee ensembles van Het Balletorkest voor u op. Allereerst brengt een ensemble van houtblazers en hoorns in de kas van de Hortus werken ten gehore van onder meer Janacek en Enescu. Na de onderbreking en wandeling naar de Hermitage kunt u luisteren naar de strijkers van Het Balletorkest die werken spelen van onder meer Beethoven en Dvorak.