hortusbericht
Hortusbericht - augustus 2016, nr 90
> Laatste zomerzondag
> Schemerrondleidingen
> Workshop Macrofotografie 
> Evolutiecursus
> Najaarsmarkt 
> Zondagmiddagrondleidingen 
Dit weekend is alweer de laatste zomerzondag waarop we tot 19.00uur open zijn, met heerlijke live jazz op ons terras. Maar dat betekent niet dat het seizoen voorbij is. In tegendeel, de hele maand september zijn er weer vele extra activiteiten in de tuin, van een fotografieworkshop en de evolutiecursus tot de kleurrijke najaarsmarkt.  En gewoon genieten van een mooie nazomer in de tuin mag natuurlijk altijd!
Zomerzondag
Deze zondag is alweer onze allerlaatste zwoele zomermiddag!
De Hortus is nog 1 keer open tot 19.00 uur en op ons terras is er vanaf 16.00 uur live muziek van de Crabfeathers.

Crabfeathers is een Amsterdams combo. Hun muziek laat zich omschrijven als prettig, warm, sfeervol, swingend, afwisselend en herkenbaar. Jazz en Bossa zijn de voornaamste stijlen die worden gebruikt, waarbij ook uitstapjes naar blues en groovy funk worden gemaakt. Kortom, een mooie mix voor de zondagmiddag.

Schemerrondleidingen
Altijd willen weten wat er na sluitingstijd gebeurt in de kassen van de Hortus? Ontdek de Hortus by night tijdens de schemerrondleidingen op 8 en 15 september. Tijdens deze bijzondere avondopenstelling wordt u door de tuin begeleid door ervaren gidsen. Ervaar de tuin en de kassen in nachtelijke sferen, ontdek hoe insecten ’s nachts naar planten kijken en verbaas u over details die overdag niet zichtbaar zijn!
Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf u snel in via communicatie@dehortus.nl
Entree: €7,50, aanvang 20.15u. De rondleiding duurt van 20.30-21.30 uur.
Workshop Creatieve Macrofotografie
Ook altijd zelf mooie macro foto's willen maken? Doe dan nu mee aan de workshop van fotografe Andrea Gulickx. Op welke manier gebruik je het licht in je foto en hoe creëer je daarmee je eigen sfeer? Hoe gebruik je de omgeving om jouw beeld net dat beetje extra te geven? Kortom, deze workshop zal voornamelijk gericht zijn op het stimuleren van jouw creativiteit.
De workshop duurt de hele dag en vindt plaats op 2 of op 11 september van 10 – 17 uur in de Hortus. Tarief voor deelname is 125,- euro incl. BTW p.p. Dit is inclusief entree, koffie-ontvangst, workshop en lunch in de Oranjerie van de Hortus. Inschrijven via communicatie@dehortus.nl ovv de datum van uw voorkeur.
Evolutiecursus Van Alg tot Orchidee
Ook dit najaar is er de vierdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Aan de hand van de levende plantencollectie van de Hortus gaat u door miljoenen jaren geschiedenis. Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee.
De cursusdagen vinden plaats op vier vrijdagen op 2, 9, 16 en 23 september 2016. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 75,- incl. reader.  Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus via communicatie@dehortus.nl.
Najaarsmarkt
De Hortus Amsterdam organiseert op 24 en 25 september wederom haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn maar liefst 20 verschillende kramen, waar o.a. bijzondere bollen, zaden en planten te koop zijn en er zijn diverse plantenverenigingen aanwezig waar u terecht kunt voor antwoorden op vele vragen. In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen meedoen aan demonstraties vleesetende planten voeren. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud. De Hortus is op zaterdag en zondag open van 10 -17 uur. De reguliere entreeprijzen gelden.
Gratis zondagrondleidingen
De Hortus is mooi genoeg om op eigen gelegenheid doorheen te kuieren. Maar wilt u meer weten over de planten en hun geschiedenis? Er zeker van zijn dat u de mooiste plekjes niet mist? Loop dan eens mee met een van de gratis rondleidingen op zondagmiddag. iedere zondag om 14.00 staan er deskundige en ervaren rondleiders klaar om u de bijzondere plaatsen van de Hortus te laten  zien. Enthousiast vertellen zij de verhalen die horen bij een speciale boom of een bijzonder onderdeel van onze collectie. Een rondleiding geeft een bezoek aan de Hortus iets extra's.
Meldt u op zondag voor 14.00 u bij de portier voor een gratis deelnamekaartje.